онлайн флеш игрынародная медицинадиеты

"Тиббий профилактика ишини ташкил этиш" тестлар

 

 

       Тест топшириғи

 

Муқобил

жавоб

 

Муқобил

жавоб

 

Муқобил

жавоб

 

Муқобил

жавоб

Ўзбекистон Республикасининг Давлат Санитария назорати ҳақидаги қонун қайси йили қандай тартиб билан тасдиқланган

1992 йилда

№ 657-12

 

1990 йилда
№ 550-11

1991 йилда

№ 600-12

 

1991йил

№558-12

 

Ҳисоб-китоб ҳужжатлари формалари буйруқ тартиби қайси

231 буйруқ

 

400 буйруқ

 

261 буйруқ

 

283 буйруқ

 

Текшириш актларнинг қандай шаклларини биласиз

чуқурлаштирилган, тематик, қайта

 

тематик, танлаб олинган ҳолда, қайта

санитар, чуқур, танлаб олинган ҳолда 

санитар, контрол, планли 

Ўзбекистон Республикаси конституцияси қачон қабул қилинган

8 декабр 1992 йил

 

8 декабр 1991 йил

 

7 октябр 1992 йил

 

3 июль 1992 йил

 

Меҳнат кодекси қачон қабул қилинган

1996    йил

 

1998    йил

 

1997    йил

 

1994    йил

ОСН ва ЖСН сифат ва самарадорлиги қайси бўлимларида иш олиб боришга боғлиқ бўлади

ташкилий услубий ишлар

сан- оқартув иши

 

лаборатория иши

 

сан-оқартув ва лаборатор иши

Фосфат натрий колбаса ишлаб чиқаришда нима мақсадда ишлатилади

стабилизатор

 

юмшатувчи

 

консервант

бўёқ

 

Казеинли сут

қорамол сути

 

йилқи сути

 

эшак сути

 

қўй сути

 

Албуминли сут

йилқи сути

 

туя сути

қўй сути

қорамол сути

Юқори навли пакетланган сутнинг коли титри

Учдан кам эмас

 

Тўртдан кўп эмас

 

Бешдан кўп эмас

Учдан куп эмас.

 

Нормалланган сутнинг ёғлилиги

3,2%

 

3,5%

 

3,3%

 

3,6%

 

Юқори навли  сметана ёғлилиги

36%

 

38%

 

45%

 

37%

 

Биринчи навли сметана ёғлилиги

30%

 

35%

 

36%

 

38%

 

Олий навли сметана кислоталилиги

90-110 градус Т

 

120 градус Т

 

130 градус Т

 

90-130 градус Т

 

Биринчи навли сметана кислоталилиги

65-110 градус Т

 

90-115 градус Т

 

80-115 градус Т

 

65-125 градус Т

 

20% ёғли сузманинг кислоталилиги

220-225

 

225-230

 

230-250

 

240-260

Гўштдаги азотли экстрактив моддалар

карнозин, креатин, анстерин, гипоксантин, пурин  асослари 

анстерин, креатин, гликоген, аммиак

гипоксантин, астерин, карнозин, гликоген

астерин, креатин, азот, аммиак

Гўштдаги азотсиз экстрактив моддалар

глюкоза, гликоген

 

гипоксантин, креатин

гипоксантин, ансерин

гликоген, ансерин

Хлорид кальций сузма ишлаб чиқаришда нима мақсадда қўлланилади

стабилизатор

 

бўёқ сифатида

 

консервант

 

юмшатувчи

 

Сифатли гўштда учувчи ёғ кислоталари миқдори қанча

100 гр. 0,35 мл

 

1000 гр. 0,38 мл

 

100 кг 1 мл

 

100 т 0,35 мл

 

Сифатли гўштда амино-аммиакли азотнинг миқдори қанча

100 гр 80 мг

 

1 кг да 90 мг

 

100 гр 80 кг

 

100 гр 200 мг

 

Гўштнинг бактериоскопиясида 30 кокклар ва 3 та таёқчали бактериялар бўлса неча балл берилади

10 балл

 

15 балл

 

25 балл

 

17 балл

Колитоксикоинфекцияларининг асосий манбаи нима

одам асосий манбаи бўлиши мумкин

ҳайвонлар манбаи бўлиши мумкин

 

балиқлар манбаи бўлиши мумкин

 

Чўчқалар манбаи бўлиши мумкин

 

Дудланган колбасаларда нитратларни рухсат қилинган миқдори қанча

3 мг%

 

3,3 мг%

 

3,5 мг%

 

30 мг%

 

Балиқ гўштининг мол гўштидан таркиби бўйича фарқи

эластин йўқлигида

 

коллаген йўқлигида

 

эластик борлигида

 

коллаген борлигида

 

Балиқ бузилиши бошланганлигининг энг биринчи кўрсаткичи

ойқўлоқ рангининг ўзгариши

 

қориннинг шишиб кетишида

 

қўланса ҳид

 

ёғларнинг парчаланиши

Дифиллобатриоз чақирувчиси қайси

сербар гижжа

 

мушук метацеркарийси

 

аскаридоз гижжаси

 

чўчқа гижжаси

 

Опистархоз чақирувчиси қайси

мушук гижжаси

 

чўчқа гижжаси

 

аскаридоз гижжа

 

фасциолла

 

Теннидиоз чақирувчиси қайси

Думалоқ гижжа

 

плероциркоидлар

 

метациркорийлар

 

эхинококкни пуфакча шакли 

Тузланган балиқдаги Шашель

терини ўювчи учувчи личинкалари билан зарарланиши

йирингли жараён

 

туз сезувчи бактериялар кўпайиши

 

қоннинг гемолиз бўлиши

 

Балиқ увилдириғи консерванти

уротропин

 

нитрат бензоат

 

ортофосфат кислотаси 

олтингугурт ангидрид 

Ойқулоқда чириган ҳид аниқланса балиққа гигиеник хулоса

яроқсиз

 

ем сифатида ишлатса бўлади

 

шартли яроқли

 

озуқавий қиймати пасайган 

Сарёғда балиқ таъми пайдо бўлиши сабаби

лецитин парчаланиши

кислоталигининг ошиши

замбуруғларни кўпайиши 

ёғларни парчаланиши

Сарёғда заҳ таъми пайдо бўлиши

замбуруғлар ўсиши

 

чириш бактерияларининг ўсиши

спора ҳосил қилувчи бактериялар ўсиши

 

лецитин парчаланиши

 

Тухум сариғи протеини

вителлин

овоглобулин

кональбумин

овомуцин 

Сабзавот ва мевалардаги асосий сув хили

фруктоза

 

мальтоза

 

галактоза

 

олигосаҳаридлар

 

Газланган яхна ичимликлардаги углекислотанинг рухсат қилинган миқдори

0,3 фоиздан кам эмас

 

0,8 фоиздан кўп эмас

3 фоиз

 

2 фоиз

 

Мевалар шарбатидаги миснинг рухсат қилинган миқдори

5 мг/л гача

 

10 мг/л дан кўпмас

 

7 дан кўпмас

 

50 мг/л гача

 

Хуш таъм махсулотлари

шивит

 

пиёз

 

саримсоқ пиёз

 

хантал

 

Хантал таркибидаги қўзғатувчи моддалар

синигрин

 

пинигрен

 

ансерин

 

киреатин

 

Агароидларнинг музқаймоқда рухсат этилган миқдори

7000 мг/кг

 

70000 мг/кг

 

8000 мг/кг

 

7000 мг/т

 

Одам организмида сальмонеллез қўзғатувчисини яшаш давомийлиги

6 ойгача

 

1 йил ва ундан кам

 

3 йил ва ундан кам

 

ҳаёт даври давомида

 

Дон эндоспермаси таркибий қисми

крахмал

 

витаминлар

 

оқсиллар

 

карбон сувлар

 

Ун махсулотларида рухсат қилинган намлик миқдори қанча

15 фоиздан кўп

20 фоиздан кам эмас

 

25 фоиз гача

 

20 фоиз гача

Ун махсулотларида рухсат қилинган металл қолдиқлари миқдори қанча

3 мг/кг

 

3 мг/т

 

5 мг/кг

 

7 мг/кг

 

Одамга гўшт орқали ўтиши мумкин бўлган гижжалар

тенидиоз

 

дифиллобатриоз

 

опистархоз

 

аскаридоз

 

Сутнинг аралаш бижғиш махсулотлари

қатиқ, қимиз

 

майонез, сузма

 

сметана, сузма

 

йогурт, қатиқ

 

Ўпка сили билан зарарланган мол гўштини ишлатиш йўли

шартли яроқли, агар гўшт ёғли бўлса

 

фальсификацияланган

 

озуқавий қиймати камайган

 

агар мол озгин бўлса яроқсиз

 

Гўштни гигиеник текширишда ўтказилганда 21 балл тўпланган, сизнинг хулосангиз

сифатли

 

озуқавий қиймати пасайган

 

сифатсиз

 

шартли яроқли

 

Опистархознинг эпидемик занжири

одам-сув-моллюска-балиқ-одам

балиқ-сув-одам-малюска

 

одам-балиқ-малюска-одам

 

балиқ-мушук-одам-балиқ

 

 

Биз билан боғланиш

Телефонлар:

(0369) 237-27-58

Факс: (0369) 237-27-58


Манзил:

Наманган шаҳар, Гўзал дахаси, "Чаманзор" турар-жой массиви 52-уй


E-mail:

Бу электрон манзил спамлардан химояланган. Уни куриш учун JavaScript ни ишга туширишингиз керак.

© 2015, Ўрта тиббиёт ва доришунос ходимлар малакасини ошириш ва ихтисослаштириш Республика маркази Наманган филиалининг расмий ахборот портали. Сайт материалларидан фойдаланилганда www.namhamshira.uz манбаси кўрсатилиш шарт